vila

Obnovljena prestižna vaška vila stoji na griču, ki so ga od nekdaj povezovali s krajem, kjer se človek odmakne od mestnega vrveža, spije kapljico rujnega, svobodno zadiha ali zleknjen pod 200 let staro češnjo zgolj uživa sanjski razgled na bližnje vinograde čez Dravo vse do sosednje Hrvaške.

 

beduinski šotor

Eleganten, odprt ter večnamenski beduinski šotor skrbi za nemoteno slavje. Mogočno razpet stoji med drevesi takoj ob vili in pokriva 300m2 trdne površine.

 

češnja

Na Mestnem Vrhu, kjer sonce nežno boža pobočja, sta zakonca Sadnik zasadila obilo sadnih dreves, orehov in kostanjev. Med prvimi zasajenimi drevesi je bila češnja, ki vsako leto naznani pomlad, privabi poletje na posestvo s sladkimi sadeži in še mesece razvaja svoje obiskovalce s hladno senco. Je naš simbol trajajoče ljubezni in dolgoletne vztrajnosti, ter sanjska lokacija za vajine zaobljube.

 

V času, ko so posestvo krasile dolge vrste vinske trte, je enkrat letno kraljevala vinska preša s častitljivo letnico 1897. Mogočna lesena naprava je kronski dragulj gospodarskega poslopja, ki pripoveduje zgodbe o poštenem delu in dobrem vinu. Kjer je dobro vino na mizi, tudi dobra volja ni daleč stran, so pravili. Nekdanji prostor za pridne roke sedaj ponuja ambient pod lesenimi tramovi. Za vas, ki iščete nove presenetljive občutke bo več kot 120 let stara preša pričarala novo izkušnjo, pod izrezljanimi kraticami R.E.S. - Rajmund in Emilija Sadnik, ki sta verjela v njun srečen začetek.

vinska preša

 

Nekdanje vinsko pobočje še zmeraj namiguje o veselih dnevih, ko so se trume obiralcev sklanjale nad težkimi trsi in obirale sladko grozdje. Trsov več ni, a pesmi o veselju in srečnih začetkih se še zmeraj razlegajo pozno v noč kot nekdaj. Z vrha gorice se je družina razgledovala po hribih v upanju na dobro letino. Dandanes pa se mlada srca razgledujejo po hribih v pričakovanju skupne sreče.

vinski hrib

 

Ob vhodu na posest je parkrišče za 40 avtomobilov.

parkirišče